Current Affairs and GK question Updates | 31st Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 31st Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Pharma Giant Novratis is ______company?
    a)   British
    b)   American
    c)   Swiss
    d)   Germany
    2).Which country has hosted Blue Economy workshop on sustainable growth?
    a)   Australia
    b)   Brazil
    c)   Sri lanka
    d)   Bangladesh
    3).Famous filmmaker Sattiraju Lakshminarayana, who was popularly known as Bapu, belong to______?
    a)   Bengali
    b)   Telugu
    c)   Hindu
    d)   Kannad
    4).Which of the following company has been selected to launch India-focused funds for Japanese investors?
    a)   Mahindra Group
    b)   Tata Group
    c)   Infosys
    d)   Reliance Group
    5).Asia’s first Ballistic Research Centre has been opened in____?
    a)   Bangalore, India
    b)   Tokya, Japan
    c)   Gandhinagar, India
    d)   Beijing, China
    6).Which of the Indian Pharmaceutical firm has granted QIDP status by USFDA?
    a)   Wockhardt
    b)   Arvind Remedies
    c)   Dabur
    d)   Patanjali Yoga
    7).Which of the following Indian Bank has signed a dual-currency loan agreement with Japan Bank for International Cooperation to setup an export credit line?
    a)   ICICI
    b)   SBI
    c)   IDBI
    d)   Axis
    8).First Star Sports Pro Kabaddi League was won by Jaipur Pink Panther by defeating______?
    a)   U Mumba
    b)   Bengal Warriors
    c)   Dabang Delhi
    d)   Patna Pirates
    9).Who is the new Governor of Karnataka?
    a)   Shanti Bhatnagar
    b)   D H Waghela
    c)   Sheila Dixit
    d)   Vajubhai Rudabhai Vala
    10).Nalanda University which was started functioning after 800 years, was built by?
    a)   Pandavas Dynasty
    b)   Chola Dynasty
    c)   Gupta Dynasty
    d)   Mamluk Dynasty
    Answers:
    1). c)   2). d)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). d)   10). c)



    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    / 5. Reviews