Current Affairs and GK question Updates | 3rd Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 3rd Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Who is the chairman of the committee set up to examine the unclaimed amount in PPF, post office and saving schemes?
    a)   Vinay Rathore
    b)   Rishi Dhawan
    c)   R Khan
    d)   Ayub Rana
    2).Health Adalat was launched in which of the following states?
    a)   West Bengal
    b)   Delhi
    c)   Kerala
    d)   Karnataka
    3).Who is Tony Abbott?
    a)   President of Australia
    b)   Foreign Affairs Minister of Australia
    c)   Chancellor of Australia
    d)   Prime Minister of Australia
    4).Israel will take over West Bank Land and name it as?
    a)   Holo
    b)   Dimona
    c)   Gevaot
    d)   Arad
    5).What is the name of Sachin Tendulkar autobiography?
    a)   Chase your dreams
    b)   My Game, My Way
    c)   Playing it Fair
    d)   Playing it My Way
    6).Which country has suspended delivery of hulking warship to Russia amid security concerns?
    a)   Germany
    b)   France
    c)   USA
    d)   UK
    7).ONGC has started its work of drilling formally in the Jawalmukhi area in?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Goa
    d)   Uttarakhand
    8).Who is the captain of Indian women hockey team at Asian Games 2014?
    a)   Priya Saxena
    b)   Ritu Rani
    c)   Mona Reddy
    d)   Devika Rao
    9).What is the name of the committee that was recommended complete ban on dance bars?
    a)   Dharmadhikari Committee
    b)   Sawant Committee
    c)   Manohar Committee
    d)   Patel Committee
    10).What is the name of the biggest surveillance ships of the Indian Naval Force?
    a)   INS Vikram
    b)   INS Arjun
    c)   INS Sumitra
    d)   INS Raj
    Answers:
    1). c)   2). d)   3). d)   4). c)   5). d)   6). b)   7). a)   8). b)   9). a)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: