Current Affairs and GK question Updates-4th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-4th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation:       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the bearer of Indian Flag in Asian Games 2014 opening ceremony?
    a)   Sardar Singh
    b)   Sania Nehwal
    c)   Mary Kom
    d)   A. Bindra


    2).For which of the following purpose Vehicle Call-in Centre has been started?
    a)   Smoother Transportation of only dairy products
    b)   Smoother Transportation of animals
    c)   Smoother Transportation of critical patients
    d)   Smoother Transportation of Perishable Goods


    3).International Day of Non-Violence was observed on?
    a)   October 1
    b)   October 2
    c)   October 3
    d)   October 4


    4).In which state 48 advocates and 500 others were arrested for having illegally dual citizenship of India and Portugal?
    a)   Kerala
    b)   Maharashtra
    c)   Goa
    d)   West Bengal


    5).Which day was declared as US-India Partnership Day?
    a)   September 30
    b)   October 1
    c)   October 2
    d)   October 3


    6).In association with which country does India was yet to launch National Career Service Portal?
    a)   Japan Government
    b)   USA Government
    c)   UK Government
    d)   Russian Government


    7).Which is the only non Indian language next to English in which Free AIR News on SMS service will be available?
    a)   Japanese
    b)   Nepali
    c)   Chinese
    d)   Korean


    8).Farmers Empowerment Corporation has been started to look after the activities of the farmers in which of the following states?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Punjab
    c)   Manipur
    d)   Andhra Pradesh


    9).U-14 Title of the 55thEdition of Subroto Cup was won by?
    a)   Gujarat
    b)   Nagaland
    c)   Bihar
    d)   Maharashtra


    10).Which Indian Space Organization was launching its M#M communication satellite for Canada?
    a)   Aryabhatt
    b)   Antrix
    c)   ISRO
    d)   Geo Global

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). c)   7). b)   8). d)   9). b)   10). b)



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: