Current Affairs and GK question Updates | 4th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 4th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of these have recently postponed the full implementation of the plant protection code?
    a)   Cotton Board of India
    b)   FCI
    c)   Wheat Corporation of India
    d)   Tea Board of India
    2).India has signed Civil Nuclear Energy Deal with____?
    a)   Russia
    b)   Japan
    c)   Australia
    d)   Austria
    3).Which of the following states has formed panel for welfare of transgender?
    a)   Kerala, Haryana and West Bengal
    b)   Kerala, Haryana and Jammu-Kashmir
    c)   West Bengal, Maharashtra and Jammu-Kashmir
    d)   Tamilnadu, Maharashtra and Jammu-Kashmir
    4).As per Global Competitiveness Report 2014-15 which was the most competitive economy of the world?
    a)   Iceland
    b)   Switzerland
    c)   Greenland
    d)   USA
    5).Where did the Indo-Nepal joint military exercise Surya Kiran-VII was concluded?
    a)   Pithoragarh
    b)   Teri
    c)   Kanatal
    d)   Ranikhet
    6).NATO Summit 2014 is being hosted by?
    a)   London
    b)   Canberra
    c)   New York
    d)   New Port
    7).Dr. Sarvepalli RadhaKrishnan was India’s ______President?
    a)   Third
    b)   First
    c)   Second
    d)   Fourth
    8).Kaziranga National Park was famous for?
    a)   Great Indian Bustard
    b)   Asiatic Lion
    c)   One-Horned Rhinos
    d)   Royal Bengal Tigers
    9).Which of the following bank’s operations was curbed by RBI recently?
    a)   Choundeshwari Sahakari Bank
    b)   Prathma Bank
    c)   IDBI Bank
    d)   Axis Bank
    10).Andhra Pradesh New capital will be located at which of the following regions?
    a)   Chittor
    b)   Vijayawada
    c)   Guntur
    d)   Nellore
    Answers:
    1). d)   2). c)   3). d)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). c)   9). a)   10). b)



    / 5. Reviews