Current Affairs and GK question Updates | 5th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 5th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which country recently denied visa to Dalai Lama for Nobel Summit?
    a)   South Africa
    b)   USA
    c)   Norway
    d)   China
    2).Tennis player, Bruno Soares belongs to which country?
    a)   Australia
    b)   Brazil
    c)   USA
    d)   Germany
    3).India has launched its first National Anti Drug Resistance Survey against?
    a)   Malaria
    b)   Dengue
    c)   Cancer
    d)   Tuberculosis
    4).Who was the man of the series, in the India-England ODI’s series 2014?
    a)   R.Jadeja
    b)   J.Root
    c)   Suresh Raina
    d)   R.Ashwin
    5).WHO has released its first global report on?
    a)   Dengue prevention
    b)   Child care homes
    c)   Suicide prevention
    d)   Good touch and bad touch
    6).LTV stands for?
    a)   Long Term Visit
    b)   Least Termed Visa
    c)   Low Term Visa
    d)   Long Term Visa
    7).Which institute has agreed on new economic sanctions against Russia?
    a)   EU
    b)   WTO
    c)   BRIC
    d)   G-7
    8).Australian government has returned the 11th century stolen idols to India, these idols are belongs to?
    a)   Gupta Dynasty
    b)   Chola Dynasty
    c)   Mughal Dynasty
    d)   Kushan Dynasty
    9).Massive Species of Dinosaur that weight up to 60 tons has been found in?
    a)   Peru
    b)   Argentina
    c)   Africa
    d)   Chile
    10).Joan Rivers who died recently, was a famous…?
    a)   Writer
    b)   Pop Singer
    c)   Comedian
    d)   Actor
    Answers:
    1). a)   2). b)   3). d)   4). c)   5). c)   6). d)   7). a)   8). b)   9). b)   10). c)



    / 5. Reviews