Current Affairs and GK question Updates-6th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-6th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation:       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which is the biggest festival of Nepali Hindus which was celebrated recently?
    a)   Dashain
    b)   Him Parv
    c)   Devee Pooja
    d)   Navdusheera


    2).’The Big Billion Day’ was related to which of the following company?
    a)   ebay
    b)   Snap Deal
    c)   Flipkart
    d)   Amazon


    3).In order to appoint the 5thDeputy Governor and Chief Operating Officer, the Finance Ministry has considering amendments to the RBI Act______?
    a)   1931
    b)   1932
    c)   1933
    d)   1934


    4). In 2015-16 Indian Economy will grow up to_____ % as per World Bank?
    a)   5.5%
    b)   6.4%
    c)   6.7%
    d)   5.2%


    5).What is the name of the Kenyan President, who is appearing at ICC in The Hague?
    a)   Mwai Kibaki
    b)   Jomo Kenyatta
    c)   Kibaki Moi
    d)   Uhuru Kenyatta


    6).In July-Sept quarter the CII Business Confidence Index was shot up to?
    a)   59 Points
    b)   54.7 Points
    c)   57.4 Points
    d)   56.5 Points


    7).Single Visa deal was signed between which of the two countries?
    a)   UK and Ireland
    b)   Ireland and India
    c)   India and US
    d)   India and UK


    8).Michael Phelps was suspended from all the competition and he was related to which game?
    a)   Tennis
    b)   Swimming
    c)   Boxing
    d)   Wrestling


    9).What is the position of India in the list of most desirable places to work?
    a)   16
    b)   17
    c)   18
    d)   19


    10).Which of the telecom company has decided to close its factory in Chennai from November 1?
    a)   Apple
    b)   Spice
    c)   Samsung
    d)   Nokia

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)


    / 5. Reviews