Current Affairs and GK question Updates | 6th Sep 2014

Current Affairs and GK question Updates | 6th Sep 2014:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

1).What is the plan which Tony Abbott has launched for Australian students to study in India?
a)   New Colombo Plan
b)   New Sydney Plan
c)   New Delhi Plan
d)   Canberra New Delhi Plan
2).Onam is the biggest festival of?
a)   Goa
b)   Kerala
c)   Andhra Pradesh
d)   Karnataka
3).Which Indian Bank has been featured in Forbes Asia’s FAB 50 list of 2014n for the fourth time?
a)   SBI
b)   HDFC
c)   ICICI
d)   Axis Bank
4). what rank has India secured in World Economic Forum report on favoritism shown by government officials?
a)   46th
b)   47th
c)   48th
d)   49th
5).Among the following countries which has celebrating its Independence Day on September 7?
a)   Hong Kong
b)   Brazil
c)   Russia
d)   Sri Lanka
6).Japanese Researchers has found a new method to detect the presence of Ebola called as?
a)   RT-Liquid
b)   RT-Scan
c)   RT-Lamp
d)   RT-Virus
7).Venue of Internet Governance Forum 2014 is?
a)   Bristol
b)   New Delhi
c)   Istanbul
d)   Sydney
8).Who is the first women chairperson of Indian Institute of Advanced Study?
a)   Sheena Sharma
b)   Renuka Rathore
c)   Rupal Khanna
d)   Chandrakala Padia
9). Indian Air Force 1stAir Veteran Rally was held at?
a)   Mumbai
b)   Bangalore
c)   Delhi
d)   Agra
10).NADS stands for?
a)   National Academic Depository Scheme
b)   National Academic Depository School
c)   National Academic Distance Scheme
d)   New Academic Depository School
Answers:
1). a)   2). b)   3). d)   4). d)   5). b)   6). c)   7). c)   8). d)   9). c)   10). a)



IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests