Current Affairs and GK question Updates-7th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-7th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation:       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).World’s largest Telescope was aimed to build at which of the following island?
    a)   Honolulu
    b)   Molakal
    c)   Hawaii
    d)   Maui


    2).Who is the Winner of Waislitz Global Citizen Award 2014?
    a)   Aaartee Puri
    b)   Anoop Jain
    c)   Reena Sharma
    d)   Ruplai Banta


    3).Who won the Lal Bahadur Shastri National Award for 2014?
    a)   Dr. Devesh Gridhar
    b)   Dr. Kavita Kalam
    c)   Dr. Apathukatha Sivathanu Pillai
    d)   Dr. Moasanen Bhuvanapriyan


    4).A Report with guide lines about government ads was submitted by which committee?
    a)   Madhava Menon Committee
    b)   Nehru Committee
    c)   Varma Committee
    d)   Patel Committee


    5).5000 years old step well has been found in one of the largest Harappan cities Dholavira at?
    a)   Gujarat
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Punjab


    6).New Constellation of marine surveillance satellites was yet to be launched in 2019 by?
    a)   Germany
    b)   US
    c)   China
    d)   India


    7).From November 10, 2014 ______ has decided to stop phone calls within India?
    a)   Whats App
    b)   Facebook
    c)   Viber
    d)   Skype


    8).Who is the new Chief Executive Officer of Jet Airways?
    a)   James Faulkner
    b)   Aditya Paul
    c)   Adam James
    d)   Cramer Ball


    9).What is the name of the cyclone which is likely to Andhra Pradesh and Odisha?
    a)   Ruchi
    b)   Hud Hud
    c)   Phelin Hud
    d)   Bale Hud


    10).Which of the following company has decided to layoffs in India and to reduce the operations to support functions?
    a)   Apple
    b)   Facebook
    c)   Yahoo
    d)   Google

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). a)   6). c)   7). d)   8). d)   9). b)   10). c)



    / 5. Reviews