Current Affairs and GK question Updates | 7th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 7th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).The Indian who has received China Book Award 2014?
    a)   Vivek Chandan
    b)   Priyadarsi Mukherji
    c)   Chandan Chawla
    d)   Arban Das
    2).Unit 5 of Rajasthan Atomic Power Station has became_______ longest running nuclear reactor of the world?
    a)   Fifth
    b)   Third
    c)   Second
    d)   Sixth
    3).Central Tribal University was decided to start up at?
    a)   Jharkhand
    b)   Madhya Pradesh
    c)   West Bengal
    d)   Chhattisgarh
    4).What is the Theme of International Literacy Day 2014 is?
    a)   Literacy Sans Frontiers
    b)   Literacy and Sustainable Development
    c)   Literacy Beyond Development
    d)   Literacy and Holistic Development
    5).Serena Williams has won_______ consecutive US open after 2014 title?
    a)   5th
    b)   4th
    c)   3rd
    d)   2nd
    6).Which state has unveiled need-based development plan for villagers?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Delhi
    d)   Uttarakhand
    7).How many countries are there in Arab League?
    a)   22
    b)   23
    c)   24
    d)   25
    8).International Literacy Day is celebrated on?
    a)   Sept. 5
    b)   Sept. 6
    c)   Sept. 7
    d)   Sept. 8
    9).Mobile technology was used to monitor the work of panchayat level in which of the following state?
    a)   Jammu& Kashmir
    b)   West Bengal
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Kerala
    10).Indian Government has set a target of achieving 80% literacy rate in the country by the year of?
    a)   2017
    b)   2018
    c)   2019
    d)   2020
    Answers:
    1). b)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)



    Online Mock Tests 2019: