Current Affairs and GK question Updates-8th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-8th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation:       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Internet.org summit was hosted by which of the Indian city?
    a)   Mumbai
    b)   Goa
    c)   Bangalore
    d)   New Delhi


    2).Who is the author of the book KP: The Autobiography?
    a)   Micheal Clark
    b)   Yuvaraj Singh
    c)   Kevin Pietersen
    d)   Canary Wharf


    3).What is the name of the housing mission that was yet to be launched to ensure housing for all by 2022?
    a)   Subash Chand Bose Housing Mission
    b)   Nehru Housing Mission
    c)   Sardar Patel National Housing Mission
    d)   Atal Vihari Housing Mission


    4).M.V.Kamath who died recently was a famous?
    a)   Journalist
    b)   Writer
    c)   Poet
    d)   Politician


    5).World Post Day is observed on?
    a)   8thOctober
    b)   9thOctober
    c)   10thOctober
    d)   11thOctober


    6).________ author, Patrick Modiano has won Nobel Prize in literature?
    a)   English
    b)   French
    c)   Spanish
    d)   German


    7).Mark Zuckerberg was the founder and CEO of?
    a)   Tumblr
    b)   Twitter
    c)   Facebook
    d)   Whats app


    8).LED stands for?
    a)   Lignite Emitting Diodes
    b)   Light Energy Department
    c)   Light Energy Departure
    d)   Light Emitting Diodes


    9).In latest ICC ODI ranking, which country stands first?
    a)   South Africa
    b)   India
    c)   Australia
    d)   Sri Lanka


    10)._______ has received 520 crore rupees to construct ware housing infrastructure for agriculture commodities in West Bengal?
    a)   ICICI
    b)   Bank of India
    c)   SBI
    d)   NABARD

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). c)   8). d)   9). a)   10). d)



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: