Current Affairs and GK question Updates | 8th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 8th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India and ______ are planning to enhance cooperation in skill development?
    a)   Sri Lanka
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   Germany
    2).Which of the following India movie has won the best debut award at the Venice Film Festival 2014?
    a)   Court
    b)   Hostel
    c)   Office
    d)   Life of Pie
    3).South East Asian Countries Health Ministers Conference was hosted by?
    a)   Nepal
    b)   Bhutan
    c)   Bangladesh
    d)   India
    4).What is the rank of India in the terms of effective regulations of the stock exchange as per World Economic Forum report?
    a)   58
    b)   60
    c)   62
    d)   64
    5).India’s first coral garden was located at?
    a)   Himachal Pradesh
    b)    Jammu& Kashmir
    c)   Kerala
    d)   Gujarat
    6).Recently died Habib Wali Mohammed was a?
    a)   Bollywood Song writer
    b)   Pakistan urdu Writer
    c)   Ghazal Singer
    d)   Freedom fighter
    7).International Conference of donors on rebuilding the Gaza strip will be held in?
    a)   Dubai
    b)   Cairo
    c)   Qatar
    d)   Istanbul
    8).Food and Agriculture Organization have targeted to bring down the world hunger to half in?
    a)   2020
    b)   2015
    c)   2018
    d)   2022
    9).Multi-Currency International Debit card was launched by?
    a)   IDBI
    b)   Axis
    c)   ICICI
    d)   SBI
    10).Indian pharmaceutical company Cipla has tied up with UK-based S&D Pharma to distribute its products in?
    a)   Czech Republic and Slovakia
    b)   Germany and Italy
    c)   UK and Canada
    d)   UK and Russia
    Answers:
    1). d)   2). a)   3). c)   4). c)   5). d)   6). c)   7). b)   8). b)   9). d)   10). a)

    / 5. Reviews