Current Affairs and GK question Updates-9th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-9th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation:       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the first sports man to honour with Honorary Group Captain of Indian Air Force?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Lala Amarnath
    c)   Dhyanchand
    d)   MS Dhoni


    2).Who is the new Goodwill Ambassador of UNICEF for South Asia?
    a)   Narendra Modi
    b)   Kapil dev
    c)   Aamir Khan
    d)   Amitabh Bachchan


    3).What is the name of the Typhoon which has hit Japan recently?
    a)   Puchee
    b)   Phanfone
    c)   Hue
    d)   Meo


    4).Cipla Medpro signed collaboration pact with Teva to sell drugs at?
    a)   Algeria
    b)   Africa
    c)   Namibia
    d)   South Africa


    5).Who is the first women director of Hindustan Unilever Limited?
    a)   Nidhi Verma
    b)   Aarti Mishra
    c)   Charu Gupta
    d)   Kalpana Morparia


    6).Which of these has celebrated its 82ndfoundation day on October 8?
    a)   CISF
    b)   Indian Army
    c)   BSF
    d)   Indian Air Force


    7).By which year does government has decided to complete Phase-III of cable TV Digitization?
    a)   2015
    b)   2016
    c)   2017
    d)   2018


    8).Who is the author of the book- A Man and a Motorcycle, How Hamid Karzai came to power?
    a)   Jack Andrew
    b)   Kalish Mishra
    c)   Bette Dam
    d)    Ashraf Ghani


    9).Which of the following committee has submitted its report on Social, Economic and Educational Status of the Muslim community of India?
    a)   Mohammed Committee
    b)   Kundu Committee
    c)   Verma Committee
    d)   Ahmed Committee


    10). Global Investors Summit 2014 was hosted by which of the following state?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Goa


    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). d)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). c)


    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests