Current Affairs and GK question Updates | 9th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 9th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Card less cash withdrawal from ATM was started by which bank?
    a)   SBI
    b)   HDFC
    c)   AXIS
    d)   ICICI
    2).Midori Prize in Biodiversity award 2014 was won by?
    a)   Raheela Sagar
    b)   Vinay Pathak
    c)   Kamal Bawa
    d)   Naren Gandhi
    3).Pakistani bowler Saeed Ajmal was suspended by ICC for illegal bowling action, who was a?
    a)   Fast blower
    b)   Off spinner
    c)   Leg spinner
    d)   Medium pacer
    4).What is the name of the committee that recommended for many deemed universities are not fit for being a university?
    a)   H Devaraj Committee
    b)   Verma Committee
    c)   D Singh Committee
    d)   Singhal Committee
    5).What is the new upper age limit for MD, CEO of private banks?
    a)   66 years
    b)   68 years
    c)   72 years
    d)   70 years
    6).Global business leaders have gathered at WEF in?
    a)   Delhi, India
    b)   Warsaw, Poland
    c)   Tianjin, China
    d)   London, UK
    7).India’s first kisan mandi outside the jurisdiction of an Agriculture Produce Marketing Committee would be in?
    a)   Ghaziabad
    b)   Nagpur
    c)   Shimla
    d)   Delhi
    8).Which country has decided to introduce 10 years National Tourism Strategy Plan?
    a)   Nepal
    b)   Bhutan
    c)   India
    d)   Sri Lanka
    9).Which of the following has decided to set up Rape Crisis Intervention Centre?
    a)   Noida
    b)   Pondicherry
    c)   Guhawati
    d)   Delhi
    10).Which state has decided to conduct health audit of all its citizens?
    a)   Delhi
    b)   Punjab
    c)   Sikkim
    d)   Gujarat
    Answers:
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). b)



    / 5. Reviews