Current Affairs and GK questions Daily Update- 10th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update- 10th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which state of India has decided to male anti-spitting norms more strict to serve as credible deterrence to the offenders?
    a)   Bihar
    b)   Maharashtra
    c)   Rajasthan
    d)   Gujarat


    2).Name the country which has launched a special campaign to eliminate polio?
    a)   Syria
    b)   Afghanistan
    c)   Australia
    d)   Pakistan


    3).Who is Anita Ekberg??
    a)   Swedish Actress
    b)   American Actress
    c)   Chinese Actress
    d)   Russian Actress


    4).As the part of Sansad Adrash Gram Yojana, ____________ has adopted four Gujarat Villages?
    a)   Home Minister
    b)   Welfare Minister
    c)   Finance Minister
    d)   Defence Minister


    5).DRDO had successfully tested an advanced EW suite on the country’s light combat Aircraft Tejas-PV1. Here EW stands for?
    a)   Electrical Warfare
    b)   Electronic Warfare
    c)   Energy Warfare
    d)   Electronic Warload


    6).Name the first district to have hi-speed rural broadband network?
    a)   Bijnore
    b)   Auli
    c)   Kottam
    d)   Idukki


    7).CLP Holdings Ltd, which is the biggest electricity provider of ________is investing around $2 billion to increase its power production capacity in India by 2000MW?
    a)   Germany
    b)   Russia
    c)   Hong Kong
    d)   Japan


    8).Chilika Lagoon was located at?
    a)   Nagaland
    b)   Odisha
    c)   Manipur
    d)   Madhya Pradesh


    9).Which company has launched its 4K UHD set top in India?
    a)   Vidicon
    b)   Sun Direct
    c)   Tata Sky
    d)   Reliance


    10).As per World Bank Projection, what is the percentage of economic growth of India for 2015-16?
    a)   8.1%
    b)   7.4%
    c)   5.9%
    d)   6.4%

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)

    To View More Current Affairs:Click Here


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: