Current Affairs and GK questions Daily Update- 12th January 2015

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Daily Update- 12th January 2015            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Maithiripala Sirisena has won the Election and became____ President of Sri Lanka?
    a)   10th
    b)   8th
    c)   9th
    d)   7th


    2).January 12th is observed as?
    a)   National Youth Day
    b)   National Army Day
    c)   World Youth Day
    d)   National Vaccination Day


    3).International Anti-Terror Summit was Scheduled to be held on 18th February 2015 and it was hosted at?
    a)   China
    b)   US
    c)   Germany
    d)   Russia


    4).Recently, _____ Golden Globe Awards has been announced in Beverly Hills, California?
    a)   75th
    b)   70th
    c)   72nd
    d)   74th


    5).MYS Prasad, the director of Satish Dhawan Space Centre (SDSC has selected for ________?
    a)   Dhanwantri Award
    b)   Bharat Ratna
    c)   Kalinga Award
    d)   Vikaram Sarabhai Memorial Award


    6).VB Rajendra Prasad, National Award winner has passed away recently. He was a well known__________?
    a)   Karnatic Dancer
    b)   Singer
    c)   Tollywood Producer& Director
    d)   Bollywood Actor& Director


    7).India was preparing its fourth navigation satellite which was fully indigenously made and it was planned to launch in_______?
    a)   December 2015
    b)   March 2015
    c)   July 2015
    d)   September 2015


    8).Sultanpur National Park was located at_______?
    a)   Bhopal, Madhya Pradesh
    b)   Gurdaspur, Punjab
    c)   Surajpur, Chhattisgarh
    d)   Gurgaon, Haryana


    9).PNG stands for?
    a)   Personal Network Graphics
    b)   Pictures Network Graphics
    c)   Portable Network Graphics
    d)   None of these


    10).7th Vibrant Gujarat Global Investors Summit was held at?
    a)   Gandhinagar
    b)   Bhavnagar
    c)   Surat
    d)   Vadodara

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). d)   6). c)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)

    To View More Current Affairs:Click Here


    / 5. Reviews