Current Affairs and GK questions Daily Update- 13th January 2015

    Current Affairs
    Current Affairs and GK questions Daily Update- 13th January 2015:                     
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which countries were hosting the upcoming ICC Cricket World Cup 2015?
    a)   Australia and New Zealand
    b)   South Africa and Australia
    c)   England and South Africa
    d)   West Indies and South Africa


    2).Which of the following country has started Online Visa Pilot Programme to make it easier for Indian business and tourism visitors?
    a)   Indonesia
    b)   Malaysia
    c)   Russia
    d)   Australia


    3).Recently, President has signed the Ordinance to amend Mines and Minerals Development& Regulation Act______?
    a)   1952
    b)   1957
    c)   1950
    d)   1963


    4).HDFC stands for?
    a)   Home Development Finance Committee
    b)   Housing Development Firm Committee
    c)   Housing Development Finance Corporation
    d)   Home Department Financial Corporation


    5).Recently, Deepak Parekh was appointed as the Chairman of BAE Systems India Private Ltd, and also he was the Chairman of______?
    a)   HDFC
    b)   ICICI
    c)   LIC
    d)   Axis


    6).In IIP, first ‘I’ stands for?
    a)   Industrial
    b)   Institute
    c)   Indian
    d)   Index


    7).Who has selected for the Governor of the Year Award 2015?
    a)   Pawan Mishra
    b)   Raghuram Rajan
    c)   Narendra Modi
    d)   BM Joshi


    8).Which of the Indian Company has owned the US based food portal Urbanspoon?
    a)   Zomato
    b)   Filpkart
    c)   Snapdeal
    d)   Make my Trip


    9).First CNG powered train of India will be run between?
    a)   Alwar-Jaipur
    b)   Delhi-Agra
    c)   Mumbai-Thane
    d)   Rewari-Rohtak


    10).Supreme Court has send notice to_________ for voting rights for inter-state migrants?
    a)   Congress
    b)   UP Government
    c)   Union Government
    d)   BJP

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). d)   7). b)   8). a)   9). d)   10). c)

    To View More Current Affairs:Click Here

    / 5. Reviews