Current Affairs and GK questions Daily Update – 14th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update – 14th January 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.  

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In which language Prabhu Nath Dwivedi has won the Sahitya Akademi Award 2014?
    a)   Bengali
    b)   Punjab
    c)   Hindi
    d)   Sanskrit


    2).PESB has shortlisted Anupam Shrivastava for the post of CMD of BSNL, here PESB stands for?
    a)   Public Entertainment Selection Board
    b)   Public Evolution Selection Board
    c)   Public Enterprise Selection Board
    d)   Public Entertainment Social Board


    3).Who is the winner of the Social Media Person of the Year Award 2015?
    a)   MS Dhoni
    b)   Sachin Tendulkar
    c)   Aamir khan
    d)   Amitabh Bachchan


    4).Recently, which of the following two networks were banned by Pakistan?
    a)   JUD and Haqqani
    b)   Taliban and Boko Haram
    c)   Haqqani and Taliban
    d)   JUD and MCO


    5).What is the initial fund allocation for ‘Beti Bachao Scheme’?
    a)   150 crore
    b)   100 crore
    c)   200 crore
    d)   50 crore


    6).Army Day is observed on?
    a)   13th January
    b)   14th January
    c)   15th January
    d)   16th January


    7).Bhakti Sharma was related to which sports?
    a)   Badminton
    b)   Hockey
    c)   Tennis
    d)   Swimming


    8).In NOFN, ‘F’ stands for?
    a)   Fibre
    b)   Foreign
    c)   Fish
    d)   Forecast


    9).International Conference on Buddhist Heritage 2015 was yet to be hosted by?
    a)   Punjab
    b)   Jharkahand
    c)   Bihar
    d)   Odisha


    10).Army Day was Celebrated from which year?
    a)   1968
    b)   1949
    c)   1950
    d)   1952

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). d)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here



    / 5. Reviews