Current Affairs and GK questions Daily Update – 15th January 2015

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Daily Update – 15th January 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which country’s Ambassador to India post was being vacant for more than three years?
    a)   Nepal
    b)   Pakistan
    c)   Bangladesh
    d)   China


    2).Which state has celebrated the Beti Ki Lohri?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Jharkhand
    c)   Bihar
    d)   Haryana


    3).What is S-IPV?
    a)   Mobile application
    b)   It’s a new viral software
    c)   It’s a Vaccine
    d)   It is a new Aircraft


    4).Name the state roadways service which has won the award for minimum number of road accidents in the state for the consecutive 4th year?
    a)   Manipur
    b)   Rajasthan
    c)   Kerala
    d)   Karnataka


    5).Name the person who has resigned as Chairperson of Central Board of Film Certification?
    a)   Sharmina Tagore
    b)   Nitin Mukesh
    c)   Leela Samson
    d)   Manoj Kumar


    6).In CAR, ‘A’ stands for?
    a)   Allowance
    b)   Adopt
    c)   Advance
    d)   Adequacy


    7).Which of the following state has been selected for National Award for e-Governance for the best district level initiative in Citizen-Centric Service Delivery through ICT?
    a)   Uttarakhand
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Maharashtra
    d)   Uttar Pradesh


    8).Who is the new Brand Ambassador of Haryana Government?
    a)   Virat Kohli
    b)   Sachin Tendulkar
    c)   Baba Ramdev
    d)   Aamir Khan


    9).What does ‘E’ stands for, in ‘MOEF’?
    a)   Environment
    b)   Energy
    c)   Export
    d)   Empowerment


    10).Bhitarkanika National Park was located at?
    a)   Odisha
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   West Bengal

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). c)   9). a)   10). a)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here


    Online Mock Tests 2019: