Current Affairs and GK questions Daily Update – 17th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update – 17th January 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following has celebrated its 10thRaising Day?
    a)   SSB
    b)   BSF
    c)   NDRF
    d)   UPSC


    2).Which of the following country has been ranked as the No.1 destination for future investments for Japanese Companies?
    a)   China
    b)   Russia
    c)   Singapore
    d)   India


    3).Sania Mirza has won the Sydney Open along with________?
    a)   Bethanie Mattek-Sands
    b)   Abigail Spears
    c)   Raquel Kops-Jones
    d)   Maria Sharapova


    4).Who is the Nepal’s New Ambassador to India?
    a)   Vikram Bahadur
    b)   Krishnan Koirala
    c)   Deep Kumar Upadhyay
    d)   Naman Ojha


    5).Japan was decided to provide ODA load of Rupees 2620 crore to India, here ODA stands for?
    a)   Overseas Departure Assistance
    b)   Overseas Development Assistance
    c)   Overseas Department Analyst
    d)   Overseas Defense Assistance


    6).The year 2014 was ranked as Earth’s hottest year since_____?
    a)   1891
    b)   1890
    c)   1881
    d)   1880


    7).Which of the following two countries has decided to do cooperative measures in combating cyber threats?
    a)   US and UK
    b)   US and Germany
    c)   Russia and India
    d)   India and China


    8).India was celebrating the Year 2015-16 as______?
    a)   Clean Ganga Varsh
    b)   Jal Shanti Varsh
    c)   Jal Kranti Varsh
    d)   Pure Water Varsh


    9).Recently, who adopted the Pachim Bekeli Gaon Panchyat under the Sansad Adarsh Gram Yojna?
    a)   Arun Jaitely
    b)   Sonia Gandhi
    c)   Narendra Modi
    d)   Manmohan Singh


    10).India has planned to conduct a joint tourism promotion campaign with _____?
    a)   China
    b)   Nepal
    c)   Bhutan
    d)   Bangladesh

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). d)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here


    / 5. Reviews