Current Affairs and GK questions Daily Update- 7th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update- 7th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).The Sale of loose Cigarettes and Tobacco was banned in which state?
    a)   Kerala
    b)   Bihar
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    2).NFC stands for?
    a)   Near Field Communication
    b)   Next Field Communication
    c)   New Field Communication
    d)   Native Field Communication


    3).India is hosting the ______ World Bridge Championships in Chennai from 26th September 2015 to 10thOctober 2015?
    a)   42nd   
    b)   44th
    c)   46th
    d)   48th


    4).What is the name of the Contactless Credit and Debit Cards respectively, which was launched by ICICI Bank recently?
    a)   Indian Contactless and Indian Wave
    b)   Oral Contactless and Coral Wave
    c)   Coral Contactless and Expressions Wave
    d)   Coral Wave and Winter Contactless


    5).Indian Diplomat Atul Khare has become the UN under Secretary-General for____-?
    a)   Field Support
    b)   Child Support
    c)   Public Support
    d)   India Support


    6).To start e-rickshaws in Delhi, President Pranab Mukherjee have signed an ordinance to amend the Motor Vehicle Act_______?
    a)   1985
    b)   1988
    c)   1990
    d)   1995


    7).Name the committee which was formed to monitor the functions of “Krishi Vigyan Kendras”?
    a)   Mathur Committee
    b)   Ravi Varma Committee
    c)   Shrivastav Committee
    d)   Banerjee Committee


    8).What is the main theme of National Youth Festival 2014?
    a)   Youth the base for the development of the country
    b)   Youth of 21th Century
    c)   Clean Youth for Clean India
    d)   Youth for Clean, Green and Progressive India


    9).19th National Youth Festival was hosted by which city?
    a)   New Delhi
    b)   Goa
    c)   Panji
    d)   Guwahati


    10).Government has planning to launch “Rashtriya Avishkar Abhiyan” to create interest among the students in which subjects?
    a)   English and History
    b)   Science and Mathematics
    c)   Botany and Zoology
    d)   Physics and Chemistry

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). a)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). d)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here



    Online Mock Tests 2019: