Current Affairs and GK questions Daily Update- 8th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update- 8th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Vistara Airlines was formed by the joint venture of ___________?
    a)   TATA and SIA
    b)   Reliance and Jet Airways
    c)   TATA and China Airlines
    d)   TATA and Indian Airlines


    2).Flamingo Festival is a famous festival which was celebrated in____?
    a)   Manipur
    b)   Mizoram
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Haryana


    3).Tshering Tobgay is the _____________, visited India recently?
    a)   President of Bhutan
    b)   President of Bhutan
    c)   Prime Minister of Nepal
    d)   Prime Minister of Bhutan


    4).Which of the two Indian states is under presidential rule as on January 9th 2015?
    a)   Delhi and Jammu Kashmir
    b)   Rajasthan and Bihar
    c)   Manipur and Jammu Kashmir
    d)   Delhi and Himachal Pradesh


    5).In BAFTA Award, ‘A’ stands for?
    a)   Arabian
    b)   Arts
    c)   Academy
    d)   Asian


    6).Modibo Keita has appointed as ______ of Mali?
    a)   Governor
    b)   Chief Minister
    c)   Prime Minister
    d)   President


    7).To Control which disease India is offering 69 million rupees to Nepal?
    a)   Small Pox
    b)   Ebola
    c)   Swine Flu
    d)   Goitre


    8).Qantas Airlines belongs to which country?
    a)   Australia
    b)   Russia
    c)   German
    d)   China


    9).Who is the author of the book- “The Indian Parliament – A Critical Appraisal”?
    a)   Virender Gael and Tripti Khana
    b)   Prema Kumar and Janardah Reddy
    c)   Sudha Kumar and Avinash Kumar
    d)   Aniket Kumar and Anup Das


    10).To which country India is providing $60 million Credit for its Road Infrastructure projects and Passenger Ferry Services?
    a)   Japan
    b)   Guyana
    c)   Nepal
    d)   Bangladesh

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here



    Online Mock Tests 2019: