Current Affairs and GK questions Daily Update- 9th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update- 9th January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the name of the campaign by which UK has launched for Collaborations with Indian Companies?
    a)   Come to india
    b)   Make in India
    c)   Indo-UK Union
    d)   Great Collaborations


    2).Which of the American State is related to Controversial Keystone Pipeline?
    a)   California
    b)   Nebraska
    c)   Texas
    d)   Alaska


    3).Who is Rodney Sturt Taylor?
    a)   Russian Actor
    b)   French Writer
    c)   Australian Actor
    d)   American Actor


    4).Who won the State Preeminent Science and Technology Award 2014?
    a)   Jet Lee
    b)   Yuan
    c)   Jackie Chan
    d)   Yu Min


    5).Which of the following banks has been merged recently?
    a)   Yes Bank And Kodak Mahindra Bank
    b)   Kotak Mahindra Bank and ING Vysya Bank
    c)   Kotak Mahindra Bank and IDBI Bank
    d)   Axis Bank and Yes Bank


    6).Charlie Hebdo is a _____ Magazine?
    a)   Chinese
    b)   Russian
    c)   French
    d)   German


    7).Against which disease does Raksha Blu Vaccine has launched?
    a)   Blue tongue
    b)   Ebola
    c)   Swine Flue
    d)   Dengue


    8).Movie ‘Lunch Box’ was directed by___?
    a)   Nimrat Kaur
    b)   Irrfan Khan
    c)   Ritesh Batra
    d)   Veena Kaur


    9).What is the name of the new antibiotic which was discovered recently?
    a)   Teixobyne
    b)   Necobyne
    c)   Peniactin
    d)   Teixobactin


    10).Who is the CEO of NITI Aayog?
    a)   Sindhushree Khullar
    b)   Peenu Mishra
    c)   Praveen Kumar
    d)   Prerna Verma

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). d)   5). b)   6). c)   7). a)   8). c)   9). d)   10). a)

    To View More Current Affairs:Click Here

    Online Mock Tests 2019: