Current Affairs and GK questions Daily Updates- 11th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Updates- 11th January 2015:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In ISCA, ‘C’ stands for?
    a)   Country
    b)   Commission
    c)   Congress
    d)   Committee


    2).Which of the following state has constituted the Fourth State Finance Commission?
    a)   Bihar
    b)   Gujarat
    c)   Jharkhand
    d)   Andhra Pradesh


    3).CMs Conference of Naxal Affected States will be held at?
    a)   Indore
    b)   Bhopal
    c)   Raipur
    d)   Delhi


    4).Microsoft Mobile has partnered with _____ mobile operator to help the subscribers of the telecom services firm pay for apps as part of monthly bills?
    a)   Idea
    b)   Vodafone
    c)   Airtel
    d)   Reliance


    5).Government has planned to sell 10% of stakes of Coal India to raise_______?
    a)   14,000 crore Rupees
    b)   24,000 crore Rupees
    c)   56,000 crore Rupees
    d)   32,000 crore Rupees


    6).Name the committee which has submitted its report recently on Exploring Feasibility of Alternative options for voting by Overseas Electors?
    a)   Prasad Singh Committee
    b)   Rahul Verma Committee
    c)   Sachin Teja Committee
    d)   Vinod Zutshi Committee


    7).What is- Bar Headed Goose, Pintail and Common Pochard?
    a)   Birds Name
    b)   New Apps Name
    c)   New Scheme Name
    d)   Name of the Villages in India


    8).Where the Pong Dam was located?
    a)   Sikkim
    b)   Bihar
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Punjab


    9).Who is the director of the movie ‘Boyhood’?
    a)   Johnny Froggatt
    b)   Richard Linklater
    c)   John Williams
    d)   Levy James


    10).Name the Organization which was formed to provide Wi-Fi hotspot in all Gram Panchayats?
    a)   Internet India Limited
    b)   Bharat Sanchar Broadband Limited
    c)   Digital India Project
    d)   Bharat Broadband Network Limited

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). d)

    To View More Current Affairs:Click Here

    / 5. Reviews