Current Affairs and GK questions Daily Updates – 16th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 16th January 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the initial capital of Venture Capital Funds, which government has launched for Scheduled Castes?
    a)   250 crore
    b)   500 crore
    c)   100 crore
    d)   200 crore


    2).RBI has allowed banks to act as_____, recently?
    a)   Brokers for insurers
    b)   Brokers for Senior Citizens
    c)   Brokers for Premier Customers
    d)   Real Estate Agents


    3).Which of the following is NOT related to Indian Air Force?
    a)   Hawk
    b)   Dhruv
    c)   Baaz
    d)   Tejas


    4).Who is Fumio Kishida?
    a)   Japan Finance Minister
    b)   Japanese Foreign Minister
    c)   China External Affairs Minister
    d)   China Finance Minister


    5).Who is the author of the book-“The Red Sari”?
    a)   Javier Moro
    b)   Varun Gandhi
    c)   HK Haider
    d)   Amin Guha


    6).Which of the following state has planned to establish land bank for various industries?
    a)   Punjab
    b)   Bihar
    c)   Chhattisgarh
    d)   Uttarakhand


    7).What is the name of the Typhoon that recently hit Philippines?
    a)   Bidhawk
    b)   Tacloban
    c)   Zesues
    d)   Solees


    8).What is the number of permanent members of IRENA?
    a)   31
    b)   32
    c)   33
    d)   34


    9).Which of the following country has pledged $2.5 billion in non-military assistance to the Middle East?
    a)   China
    b)   France
    c)   Russia
    d)   Japan


    10).The fifth General Assembly of the International Renewable Energy Agency (IRENA) got underway at_______.
    a)   Abu Dhabi
    b)   Tokyo
    c)   Dubai
    d)   US

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here


    Online Mock Tests 2019: