Current Affairs and GK questions Daily Updates- 18th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Update
    Current Affairs and GK questions Daily Update – 18th January 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following two bodies has signed MoU to develop Technologies to enhance Oil Exploration?
    a)   NTPC and IIT
    b)   GAIL and JSW
    c)   IIT and IOC
    d)   IIT and ONGC


    2).As per ______ report, India’s GDP expected to reach 5.9% in 2015 and 6.3% in 2016?
    a)   RBI
    b)   World Bank
    c)   IMF
    d)   UN


    3).Which was the following Summits is not hosted at Abu Dhabi in Jan 2015?
    a)   World Peace Summit
    b)   Eco Waste Exhibition
    c)   World Water Summit
    d)   World Future Energy Summit


    4).Which of the following country has banned the Online Messaging Services, recently?
    a)   Syria
    b)   Bangladesh
    c)   Nepal
    d)   Sri Lanka


    5).Which city is hosting the Summit to Tackle IS Militants?
    a)   Dubai
    b)   Paris
    c)   New York
    d)   London


    6).Name the Scheme under which the loan of one lakh rupees at concessional rate of interest will be provided for Scheduled Castes for activities like e-Rickshaw, Solar Pumps and Solar Energy powered implements, Poly House Etc.,?
    a)   Scheduled Castes Empowerment
    b)   Rural Business Nirman
    c)   Green Business Scheme
    d)   Bharat Empowerment


    7).With which of the following company NASA has joined hands to develop and deploy Autonomous Drive Vehicles?
    a)   Nissan
    b)   Benz
    c)   Volvo
    d)   Audi


    8).The National Immunization Day for the year 2015 was observed on?
    a)   January 17
    b)   January 18
    c)   January 19
    d)   January 20


    9).Who is the present Business Head of Twitter in India?
    a)   VK Swami
    b)   Param Kaur
    c)   Taranjeet Singh
    d)   Rahul Dhillon


    10).In GIAN, ‘A’ stands for?
    a)   American
    b)   Academic
    c)   Arabic
    d)   Arctic

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). a)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here


    Online Mock Tests 2019: