Current Affairs and GK questions Daily Updates – 19th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 19th January 2015:                  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Recently, WHO has submitted it report on NCDs, Here in NCD, ‘C’ stands for?
    a)   Communicable
    b)   Cancer
    c)   Connectivity
    d)   Control


    2).Which of the following Organization has released Global Economic Prospects Report?
    a)   UN
    b)   IMF
    c)   World Bank
    d)   WTO


    3).India has signed an agreement with _______ for developing Youth Enterprises?
    a)   China
    b)   South Africa
    c)   Japan
    d)   Russia


    4).Savio Cup is related to which sports?
    a)   Badminton
    b)   Basketball
    c)   Tennis
    d)   Football


    5).From which year India has started implementation of Pulse Polio Programme?
    a)   1997
    b)   1990
    c)   1993
    d)   1995


    6).Who is the new Chief of Central Board of Film Certification?
    a)   Pahlaj Nihalani
    b)   Govinda
    c)   Aamir Khan
    d)   Asha Parekh


    7).The Project Tiger was launched in which year?
    a)   1990
    b)   1991
    c)   1973
    d)   1977


    8).World Toilet Summit 2015 was held at?
    a)   Paris
    b)   New York
    c)   New Delhi
    d)   Beijing


    9).The Theme of World Economic Forum 2015 is..?
    a)   New Challenges and New Opportunities
    b)   The New Global Paradise
    c)   The New Global Economics
    d)   The New Global Context


    10).Which of the following state has planned to connect all Gram Panchayats with its capital through hotline?
    a)   Karnataka
    b)   Sikkim
    c)   Gujarat
    d)   Punjab

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). b)   5). d)   6). a)   7). c)   8). c)   9). d)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here


    / 5. Reviews