Current Affairs and GK questions Daily Updates – 20th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 20th January 2015:                  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.  

    1).India has recently signed an agreement on transfer of sentenced persons with ________ Special Administrative Region?
    a)   Hong Kong
    b)   China
    c)   Russia
    d)   Sri Lanka


    2).Fill in the blank: ESCAP stands for- Economic and Social Commission for Asia and the______?
    a)   Polar
    b)   Productivity
    c)   Pacific
    d)   Progress


    3).Which of the Organization has NOT yet predicted that India is about to beat China as the World’s fastest growing big economy?
    a)   IMF
    b)   WTO
    c)   World Bank
    d)   All the Above


    4).Periyar Tiger Reserve was located at__?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Kerala


    5).Name the two countries that decided to help Sikkim in floriculture?
    a)   China and Singapore
    b)   Finland and Poland
    c)   Netherland and Thailand
    d)   Japan and Russia


    6).Tripura has achieved its statehood in____?
    a)   1972
    b)   1983
    c)   1976
    d)   1989


    7).LRA is rebel organization of__?
    a)   Afghanistan
    b)   Pakistan
    c)   Syria
    d)   Uganda


    8).Name the countries which decided to continue their cooperation with Russia in Arctic?
    a)   China, Japan and India
    b)   England, Japan and Finland
    c)   Denmark, Norway and Finland
    d)   Germany, Denmark and Norway


    9).”Tamang” is a type community which belongs to___?
    a)   Myanmar
    b)   Nepal
    c)   Bhutan
    d)   Bangladesh


    10).Central Government has planned to start Rs. 8000 crore road projects in____?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Bihar

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here


    Online Mock Tests 2019: