Current Affairs and GK questions Daily Updates – 21st January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 21st January 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

      

    1).”HoloLens” was launched by?
    a)   Lenovo
    b)   Apple
    c)   Google
    d)   Microsoft


    2).”Beti Bachao-Beti Padhao” was launched in which state?
    a)   Gujarat
    b)   Haryana
    c)   Rajasthan
    d)   Uttar Pradesh


    3).Who is the author of the book- “Neither a Hawk nor a Dove”?
    a)   Khurshid M Kasuri
    b)   Imran Khan
    c)   Salim Beg
    d)   Wasim Akram


    4).Name the City which hosting 79thSenior National Badminton Championship?
    a)   Bhopal
    b)   Vijayawada
    c)   Bangalore
    d)   Delhi


    5).Which of the following country has approved bill to legalize possession of Marijuana?
    a)   Jamaica
    b)   Syria
    c)   Afghanistan
    d)   Indonesia


    6).Name the organization that helps the Sri Lankan Panel in Anti-Corruption Probe against Rajapaksa Government?
    a)   Indian Government
    b)   CBI
    c)   RAW
    d)   RBI


    7).To control terrorism, _____ has decided to create new security jobs?
    a)   USA
    b)   Syria
    c)   France
    d)   Pakistan


    8).Committee on FCI has recommended reduction of food security coverage to_____ of the population?
    a)   30%
    b)   40%
    c)   45%
    d)   25%


    9).In “HRIDAY” Scheme, “A” stands for?
    a)   Adaptation
    b)   Argumentation
    c)   Army
    d)   Augmentation


    10).Name the committee which has submitted its report on restructuring of Food Corporation of India?
    a)   Mayank Goyal Committee
    b)   Vivek Joshi Committee
    c)   Shanta Kumar Committee
    d)   Manoj Kumar Committee

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). b)   9). d)   10). c)

    To View More Daily Current Affairs: Click Here
    Click Here to Follow US on Facebook


    Online Mock Tests 2019: