Current Affairs and GK questions Daily Updates – 22nd January 2015

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 22nd January 2015:                
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which Committee was related to IPL Spot Fixing?
    a)   Goshal Committee
    b)   Mudgal Committee
    c)   Madhav Committee
    d)   Varun Dev Committee


    2).Which of the following Commission was related to Subhas Chandra Bose Death?
    a)   Gupta Commission
    b)   Varma Commission
    c)   Mukherjee Commission
    d)   Sen Commission


    3).The First International Institute of Music was established at?
    a)   Kerala
    b)   Goa
    c)   Karnataka
    d)   Maharashtra


    4).Name the scheme that was launched under Beti Bachao Beti Padhao Campaign?
    a)   Meri Beti Yojana
    b)   Bal Sukanya Yojana
    c)   Sukanya Samridhi Yojana
    d)   Raj Kanya Yojana


    5).From_________, RBI has asked all banks to display their loan interest rates and processing fees on their websites.
    a)   30th April 2015
    b)   1st April 2015
    c)   31st March 2015
    d)   1st February 2015


    6).Name the country which has unveiled the World’s Largest Vertical Maze?
    a)   France
    b)   USA
    c)   China
    d)   Dubai


    7).Which of the following company has launched Cortana?
    a)   Apple
    b)   Samsung
    c)   Google
    d)   Microsoft


    8).10th India-Mongolia Joint Trading Exercise was commenced with an impressive opening ceremony at____?
    a)   Gwalior
    b)   Chaubatia
    c)   Noida
    d)   Dehradun


    9).Who is the new Prime Minister of South Korea?
    a)   Kong Wang Chuu
    b)   Jaitly Lee
    c)   Lee Wan Koo
    d)   Lee Wong


    10).India has issued a travel advisory against travelling to which of the following country?
    a)   China
    b)   Ukraine
    c)   Syria
    d)   Korea

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: