Current Affairs and GK questions Daily Updates – 23rd January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 23rd January 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following company has acquired the Semetric Limited?
    a)   Apple
    b)   Google
    c)   Microsoft
    d)   Samsung


    2).Which state Cricket Association is facing serious fraud charges recently?
    a)   Mumbai
    b)   Rajasthan
    c)   Punjab
    d)   Delhi


    3).Mailavarapu Surya Narayana was a famous actor of ______?
    a)   Tollywood
    b)   Bollywood
    c)   Mollywood
    d)   Hollywood


    4).Who is the Indian Socialist that has been appointment in UN peace-building panel?
    a)   Raman Ahuja
    b)   Vyas Rajavati
    c)   Saraswathi Menon
    d)   Anuj Kukrati


    5).ZimaFest is a musical festival of India and ______?
    a)   Bangladesh
    b)   Russia
    c)   Sri Lanka
    d)   Japan


    6).Reserve Bank has simplified the procedures for ECB policy, here in ECB, ‘C’ stands for?
    a)   Customer
    b)   Commercial
    c)   Commodity
    d)   Communicate


    7).Which of the following bank has signed as agreement for 100 million euro with a European Investment Bank for leading to private business in the Country?
    a)   IDBI
    b)   ICICI
    c)   State Bank of India
    d)   Axis


    8).India was observing the National Girl Child Day since_____?
    a)   2002
    b)   1992
    c)   1998
    d)   2008


    9).National Girl Child Day is observed on?
    a)   21st January
    b)   22nd January
    c)   23rd January
    d)   24th January


    10).RBI has banned to carry the Indian Currency Notes of denominations __________ to, and from Nepal?
    a)   Both 1000 and 500
    b)   Rs.1000
    c)   Rs.500
    d)   Rs. 100

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). b)   7). c)   8). d)   9). d)   10). a)



    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests