Current Affairs and GK questions Daily Updates – 24th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 24th January 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Matdata Mahotsava was recently celebrated at?
    a)   Rajasthan
    b)   Ranchi
    c)   Goa
    d)   New Delhi


    2).Which country is in first position in Global Talent Competitiveness Index (GTCI)?
    a)   Japan
    b)   USA
    c)   Switzerland
    d)   China


    3).Who is the new President of Zambia?
    a)   Lusaka John
    b)   James Camaron
    c)   James Mobo
    d)   Edgar Lungu


    4).Which state has largest number of tigers as per recent tiger census report?
    a)   Karnataka
    b)   West Bengal
    c)   Bihar
    d)   Jharkhand


    5).Which of the following state has decided to publish Crop Calendar to help farmers?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Gujarat
    d)   West Bengal


    6).Who is the Chief Election Commissioner of India?
    a)   K.P Singh
    b)   H.S Brahma
    c)   Gaurav Kumar
    d)   M.K Sinha


    7).Election Commission of India has planned to embed and synchronize the Aadhaar Database with EPIC, Here in EPIC ‘P’ means?
    a)   Print
    b)   Photo
    c)   Personal
    d)   Process


    8).National Voter’s Day was observed in India on?
    a)   23rd January
    b)   24th January
    c)   25th January
    d)   26th January


    9).Haryana Government has made mandatory for all the ultrasound labs in ______ district to install active tracking devices?
    a)   Jind
    b)   Faridabad
    c)   Hisar
    d)   Gurgaon


    10).Which of the West African Country has been declared as Ebola Free?
    a)   Sierra Leone
    b)   Mali
    c)   Liberia
    d)   Guinea

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). b)   8). c)   9). a)   10). b)



    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests