Current Affairs and GK questions Daily Updates – 25th January 2015

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Daily Updates – 25th January 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Yingluck Shinawatra was the former Prime Minister of ____-?
    a)   Canada
    b)   France
    c)   Malaysia
    d)   Thailand


    2).Who is the Author of the book- “When God is a Traveller”?
    a)   Chetan Bhagat
    b)   Khushwant Singh
    c)   Arundhathi Subramaniam
    d)   Arun Gandhi


    3).TRAI has issued draft regulations to facilitate full MNO, Here in MNP, ‘N’ stands for?
    a)   Notary
    b)   Nabard
    c)   Number
    d)   National


    4).What is the Theme of the National Voters Day 2015?
    a)   Youth Registration, Election Correction
    b)   Easy Registration, Easy Correction
    c)   National Registration, Easy Correction
    d)   Easy Registration, Election Correction


    5).Who is the first woman officer to lead the Ceremonial Guard of Honor at Rashtrapathi Bhavan?
    a)   Pooja Thakur
    b)   Apoorva Singh
    c)   Sheenu Arora
    d)   Arathi Verma


    6).For Nepal’s which project, India was providing Rs.1500 crore as fund?
    a)   Kankai Project
    b)   Tapti Project
    c)   Lakhandel Project
    d)   Pancheshwar Project


    7).India and US have signed three MoUs on smart cities, which of the following is NOT a part of it?
    a)   Dehradun, Uttarkhand
    b)   Allahabad, Uttar Pradesh
    c)   Vishakapatnam, Andhra Pradesh
    d)   Ajmer, Rajasthan


    8).Who has won the 63rd Miss Universe Title?
    a)   Miss Italy
    b)   Miss Colombia
    c)   Miss USA
    d)   Miss China


    9).”The Tunnel of Time” is the autobiography of___?
    a)   Kapil Dev
    b)   Rahul Dravid
    c)   Obama
    d)   R.K Laxman


    10).What is the name of the Character that was created by Cartoonist R.K Laxman?
    a)   Common Man
    b)   Super Man
    c)   Iron Man
    d)   Yes Man

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). b)   5). a)   6). b)   7). a)   8). b)   9). d)   10). a)



    / 5. Reviews