Current Affairs and GK questions Daily Updates- 5th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates- 5th January 2015:                      
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Foreign Direct Investment Policy has been aligned with the upgraded National Industrial Classification_____?
    a)   2007
    b)   2008
    c)   2009
    d)   2010


    2).What is the growth rate of Indian economy for the year 2015-16 and 2016-17 as per Nomura calculation?
    a)   4.9 % and 5.3 %
    b)   5.4 % and 6.2 %
    c)   5.5 % and 6.6 %
    d)   6 % and 7 %


    3).Global Financial Services firm Nomura is from____?
    a)   Japan
    b)   USA
    c)   China
    d)   Russia


    4).Which of the following Pharma Company has got USFDA approval to sell generic drugs in US market?
    a)   Reddy’s Lab
    b)   Dabur
    c)   Cipla
    d)   Jubilant Biosys Ltd


    5).RBI has allowed the FIIs to buy up to 49% paid-up capital of____?
    a)   TCS
    b)   Reliance
    c)   Bajai Corp
    d)   Infosys


    6).In economic terms, ‘PIS’ stands for?
    a)   Portfolio Investment Scheme
    b)   Portfolio Investors Standards
    c)   Private Investment Scheme
    d)   Private Insurance Scheme


    7).Where the Indian based Neutrino Observatory was yet to be opened?
    a)   Punjab
    b)   Tamil Nadu
    c)   Kerala
    d)   Gujarat


    8).Who is the new Governor of Meghalaya?
    a)   Zubin Irani
    b)   Arvind Panagariya
    c)   Keshari Nath Tripathi
    d)   Raman Taneja


    9).Who are the two full time members of NITI Aaog?
    a)   Arun Jaitely and Bibek Debroy
    b)   Narendra Modi and Arun Jaitely
    c)   Arun Jaitely and VK Saraswat
    d)   Bibek Debroy and VK Saraswat


    10).International Hindi Conference 2015 was hosted by which city?
    a)   New Jersey
    b)   Delhi
    c)   Brazil
    d)   German

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    To View More Current Affairs:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: