Current Affairs and GK questions Daily Updates-6th January 2015

    Current Affairs and GK questions Daily Updates
    Current Affairs and GK questions Daily Updates-6th January 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Larry Page who belongs to _____ has named as the Business Person of the Year 2014 by Fortune Magazine?
    a)   Google
    b)   Apple
    c)   Samsung
    d)   Microsoft


    2).Amitabh Bachchan has became the brand Ambassador of ______ sector in Andhra Pradesh?
    a)   Education
    b)   Sports
    c)   Health
    d)   Tourism


    3).Among below which is known as the replica of the world famous Eiffel Tower of Paris?
    a)   Tokyo Skytree, Japan
    b)   Obelisk Tower, Andhra Pradesh
    c)   Twin Tower, Singapore
    d)   Dragon Tower, China


    4).Indian Railways has planned to runs additional trip of _________ between Kolkata and Delhi?
    a)   Freedom Express
    b)   Indo Bangla Express
    c)   Bandhu Express
    d)   Maitree Express


    5).Which of the following country has passed an Act to establish the military courts in the country?
    a)   German
    b)   Syria
    c)   Pakistan
    d)   Afghanistan


    6).Recently, Citizenship Act____ has been amended?
    a)   1975
    b)   1955
    c)   1965
    d)   1945


    7).In NEMA. ‘E’ stands for?
    a)   Export
    b)   Empowerment
    c)   Environment
    d)   Education


    8).Which committee has suggested the single window clearance mechanism for green nods?
    a)   Subramanium Committee
    b)   Mudra Committee
    c)   Verma Committee
    d)   Patel Committee


    9).The maternity leave period of Bihar Government has increased to ______ days from 135 days?
    a)   180
    b)   175
    c)   150
    d)   190


    10).Which is the China’s first Online Bank?
    a)   China Online
    b)   China Bank
    c)   YouBank
    d)   WeBank

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). a)   10). d)

    To View More Current Affairs:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    Online Mock Tests 2019: