Current Affairs and GK questions Update-10th December 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-10th December 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).European Union has barred all ____ from its airspace?
    a)   Syria Airlines
    b)   Kingfisher Airlines
    c)   Libyan Airlines
    d)   Spice jet


    2).Where is Mawphlang Sacred Grove?
    a)   Meghalaya
    b)   Sikkim
    c)   Nagaland
    d)   Goa


    3).Which is the 181st member of Multilateral Investment Guarantee Agency?
    a)   Bhutan
    b)   Nepal
    c)   Indonesia
    d)   Sri Lanka


    4).As per UN report, Indian Economy will grow by ________ for the year 2015-16?
    a)   5%
    b)   5.3%
    c)   6%
    d)   6.3%


    5).Which state was decided to observe the year 2015 as year of Digital and Time-Bound Services?
    a)   Kerala
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    6).Alleged Forced Conversions was took place in which state?
    a)   Bihar
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Andhra Pradesh


    7).Government has planned to fully implement the Tea Development and Promotion Scheme with in?
    a)   2018
    b)   2020
    c)   2017
    d)   2019


    8).MIGA stands for?
    a)   Media Investment Grading Agency
    b)   Mutual Investment Guarantee Agency
    c)   Multilateral Investment Guarantee Agency
    d)   None of these


    9).As per UN, what would be the Global Economic Grow rate for the year 2015-16?
    a)   3%
    b)   3.3%
    c)   4.4%
    d)   4%


    10).Who has been named as ‘Person of the Year’ by Time Magazine 2014?
    a)   Phil Huges
    b)   Obama
    c)   Narendra Modi
    d)   Ebola Fighters

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). a)   4). d)   5). b)   6). b)   7). c)   8). c)   9). b)   10). d)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    / 5. Reviews