Current Affairs and GK questions Update-10th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-10th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                            Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which state has recently appointed a regulatory commission for fixing bus fare in the state?
    a)   Bihar
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Madhya Pradesh


    2).In West Bengal and Assam, government has banned militant outfit KLO operation, here KLO stands for?
    a)   Karma Liberation Operation
    b)   Karma Labor Organization
    c)   Kamatapur Liberation Operation
    d)   Kamatapur Liberation Organization


    3).In November 2014, India is celebrating the 125th birth anniversary of?
    a)   Mahatma Gandhi and Subash Chandra Bose
    b)   J NNehru and Subash Chandra Bose
    c)   J N Nehru and Maulana Abul Kalam Azad
    d)   None of these


    4).In which state, women sterilization leads to 12 deaths?
    a)   Chhattisgarh
    b)   Bihar
    c)   Madhya Pradesh
    d)   UP


    5).Public Service Broadcasting Day is observed on?
    a)   11th November
    b)   12th November
    c)   13th November
    d)   14th November


    6).Which state was yet to launch clean school and smart project on children’s day?
    a)   Haryana
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Gujarat


    7).National Educational Day is observed on?
    a)   10th November
    b)   11th November
    c)   12th November
    d)   13th November


    8).What is the name of the scheme that was launched by Ministry for minorities to on train youth especially for girls from socio-economic and educationally weaker sections?
    a)   Dilse
    b)   Shita
    c)   Nisha
    d)   Manas


    9).Where is Nay Pyi Taw was located?
    a)   Taiwan
    b)   Japan
    c)   China
    d)   Myanmar


    10).Which of the following country was about to build eight nuclear reactors in Iran?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   Japan
    d)   Saudi Arabia

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). b)   8). d)   9). d)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: