Current affairs and GK questions update | 11th December 2014

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-11th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Where was the world’s largest cruise ship terminal was opened recently?
    a)   China
    b)   Thailand
    c)   America
    d)   Dubai


    2).Who won the Life Time Achievement Award at Dubai International Film Festival 2014?
    a)   Ash Bhonsle
    b)   Aamir Khan
    c)   Amithab Bachan
    d)   Dileep Kumar


    3).Due to the Pattern issue with ______, Xiaomi smart phone was banned to sell in India?
    a)   Google
    b)   Samsung
    c)   LG
    d)   Ericson


    4).In IREDA, ‘R’ stands for?
    a)   Regain
    b)   Report
    c)   Renewable
    d)   Resource


    5).Subansiri Project was related to which state?
    a)   Nagaland
    b)   Assam
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Bihar


    6).India has arrested a person for managing the social network of IS in______   ?
    a)   Twitter
    b)   Facebook
    c)   Google+
    d)   Linkedin


    7).Xiaomi is a ______ based company?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   US
    d)   Korean


    8).Who was appointed as the new Joint Secretary of Prime Minister’s Office?
    a)   Gaurav Batra
    b)   Vivek Joshi
    c)   Anurag Jain
    d)   Rakshit Raja


    9).Which two ports will be connected by VS Industrial Corridor?
    a)   Visakhapatnam-Chandapur
    b)   Varanasi-Chandapur
    c)   Chennai-Kochi
    d)   Visakhapatnam-Chennai


    10).Which Institute has adopted five villagers in Assam?
    a)   FMS
    b)   IIT
    c)   National Institute of Technology
    d)   IIM

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: