Current Affairs and GK questions Update-12th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-12th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).OSCE stands for?
    a)   Organization for Security and Co-operation in Europe
    b)   Organization for Social and Co-operation in Europe
    c)   Organization for Security and Co-operation in England
    d)   None of these


    2).Rajiv Gandhi Udyami Mitra Yojana is for?
    a)   Village Chief
    b)   OBC Candidates
    c)   Women Empowerment
    d)   Entrepreneurs


    3).When was the Border-Gavaskar Trophy was started?
    a)   1990
    b)   1986
    c)   1994
    d)   1996


    4).Who is the New Chief of Intelligence Bureau?
    a)   Justine Jeasn
    b)   Dineshwar Sharma
    c)   Pranav Gupta
    d)   Rajat Sharma


    5).Kalpana Chawla Medical University will be launched at which state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Punjab
    c)   Haryana
    d)   Assam


    6).Under which of the department, Expert committee to overseas rehabilitation, reconstruction in Jammu and Kashmir will work?
    a)   NHAI
    b)   National Housing Board
    c)   PMO
    d)   NDRF


    7).Which Organization was implementing the Rajiv Gandhi National Fellowship scheme for Schedule Castes (SC) candidates since 2005?
    a)   University Grants Commission
    b)   CSSU
    c)   Delhi University
    d)   Punjab University


    8).With which country India has signed for two oil blocks?
    a)   France
    b)   Australia
    c)   Japan
    d)   Myanmar


    9).What is the currency of Russia?
    a)   Rosy
    b)   Ruble
    c)   Russian Dollar
    d)   Rupia


    10).Where is Darfur located?
    a)   South Africa
    b)   Sudan
    c)   Israel
    d)   Nigeria

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). b)   5). c)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). b)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: