Current Affairs and GK questions Update-13th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-13th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Where does the Indian Cotton Conference 2014 was held?
    a)   Bangalore
    b)   Delhi
    c)   Noida
    d)   Gurgaon


    2).In the first phase, how many states does the Modified Direct Benefit Transfer for LPG scheme will cover?
    a)   11
    b)   12
    c)   13
    d)   14


    3).Free Wifi in CP, Delhi has been started and it covers___ area?
    a)   4 sq km
    b)   5.5 sq km
    c)   4.5 sq km
    d)   5 sq km


    4).Which state has announced a number of industry incentives in new IT policy?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Kerala
    d)   Karnataka


    5).In NBFC, “N” stands for?
    a)   Neutral
    b)   Natural
    c)   Non
    d)   New


    6).Which of the following statement is not true about just tested Dhanush Ballistic Missile?
    a)   It can target both land and sea-based target
    b)   It is the liquid-propelled missile
    c)   It can carry a payload of 500 to 1000kg
    d)   All are true


    7).Where was the first India-Bangladesh High Commissioners meet was held?
    a)   Dhaka
    b)   Delhi
    c)   Mumbai
    d)   Kolkata


    8).Which country has declared 85 outfits including IM and LeT as terrorist organization?
    a)   Australia
    b)   US
    c)   Israel
    d)   None of these


    9).Which Indian Cricket Stadium has completed its 150 years?
    a)   Wankhede Stadium, Mumbai
    b)   Kotla, Delhi
    c)   Eden Garden
    d)   Indoor Stadium


    10).International Energy Agency has released the new that, fall of Crude oil price will continue and the reason is increased output of ______ in US?
    a)   Natural GAs
    b)   Solar Gas
    c)   Shale Gas
    d)   CNG

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). d)   9). c)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: