Current Affairs and GK questions Update-14th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-14th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).SAARC scientist was gathered in Port Blair to review the climate change impact on?
    a)   Coral reef
    b)   Tigers
    c)   Sundarbans
    d)   Elephants


    2).Which country has launched a manual campaign to clean the oil spill in Sunderbans?
    a)   Nepal
    b)   Bhutan
    c)   India
    d)   Bangladesh


    3).Mr. Pawan Chamling become the longest serving Chief Minister in India by completing _______ years as CM of Sikkim?
    a)   18
    b)   20
    c)   22
    d)   21


    4).Who is the author of the book, ‘Born Again on the Mountain’?
    a)   Arunima Sinha
    b)   Robert Brown
    c)   Manoj Tiwari
    d)   Gautham Vishwa


    5).Name the Indian Movie that has been nominated for Oscar 2014?
    a)   Haider
    b)   Jal
    c)   Mary Kom
    d)   None of these


    6).Which is the India’s latest Generation launch vehicle that was scheduled to launch in 18th December?
    a)   GLSV Mc-1
    b)   GLSV 5
    c)   GLSV Gen-4
    d)   GLSV Mk-3


    7).Hockey Champions Trophy 2014 final match was played between which two countries?
    a)   Australia and Pakistan
    b)   Germany and France
    c)   Germany and Pakistan
    d)   India and Bangladesh


    8).Who is the Miss World 2014?
    a)   Miss Portugal
    b)   Miss America
    c)   Miss South Africa
    d)   Miss China


    9).When was the National Energy Conservation day was observed?
    a)   14th December
    b)   13th December
    c)   12th December
    d)   11th December


    10).Bhamashah Scheme Card was launched in which state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Rajasthan
    d)   Assam

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). a)   5). b)   6). d)   7). c)   8). c)   9). a)   10). c)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    Posted By:IBPS Guide


    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests