Current Affairs and GK questions Update-14th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-14th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the Ministry has planning to launch Meet and Greet campaign?
    a)   Railway Ministry
    b)   HRD
    c)   Tourism Ministry
    d)   Agriculture Ministry


    2).Which country has joined with Sri Lanka President Rajapakshe to fund LTTE?
    a)   UK
    b)   China
    c)   Sweden
    d)   Norway


    3).Who is the Indian Actor that has become UN Women’s Goodwill Ambassador?
    a)   Farhan Akhtar
    b)   Aamir Khan
    c)   Deepika Padukone
    d)   Kunal Guha


    4).Which company has launched the new smart phone ElugaS?
    a)   Lenovo
    b)   Panasonic
    c)   Samsung
    d)   Google


    5).Which of the women commandos team has been deployed for the Anti-Naxal operation for the first time?
    a)   Indian Women Force
    b)   NDRF
    c)   CRPF
    d)   ISI Women Team


    6).What is the name of the satellite that ISRO has planned to launch by 2017 to study the SUN?
    a)   Aditya
    b)   Surya
    c)   Deva
    d)   Aryathiya


    7).Which of the following company has provided free Wifi connection in the Delhi CP, associated with the Delhi Municipal?
    a)   Vodafone
    b)   Airtel
    c)   Reliance
    d)   Tata Teleservices


    8).Which of the following language has been removed from the Kendriya Vidhyalayas Syllabus?
    a)   German
    b)   French
    c)   Spanish
    d)   None of these


    9).G-20 summit 2014 has endorsed GII, here GII stands for?
    a)   Global Infrastructure Incentives
    b)   Global Infrastructure Initiatives
    c)   Gradual Improved Initiatives
    d)   Global and International Initiatives


    10).Who is the Indian that has been inducted on board of the INTERPOL Foundation?
    a)   Narendra Modi
    b)   Rajnath Singh
    c)   Ratan Tata
    d)   Narayana Moorthi

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)
    Online Mock Tests 2019: