Current Affairs and GK questions Update-15th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-15th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the Per Capita Annual income of Delhi as per latest data?
    a)   4,00,201
    b)   2,11,301
    c)   3,20,842
    d)   2,19,979


    2).Name the Chinese pro-democracy activist who got Sweden’s Olof Palme Human Rights Award?
    a)   Xo chang
    b)   Xu Youyu
    c)   Wei Zhang
    d)   Zhang Wei


    3).Iran nuclear deal started talks over in ____?
    a)   Hague
    b)   Berlin
    c)   Geneva
    d)   London


    4).India has planned to provide _____ years visa to minorities from neighboring countries?
    a)   Five
    b)   Six
    c)   Four
    d)   Three


    5).Which bank has increased the rate of key interest to 17% from 10.5%?
    a)   Russian Central Bank
    b)   Bank of Europe
    c)   Bank of India
    d)   Citi Bank of Russia


    6).In black money, list the below countries in order of first, second, third respectively?
    a)   India, China, Russia,
    b)   China, Russia, India
    c)   Russia, India, China
    d)   Russia, China, India


    7).Name the state which started e-Registration for the property in five districts to stop the illegal registration and forgery?
    a)   West Bengal
    b)   Bihar
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Assam


    8).What is the name of the robot that found the presence of Methane in Mars?
    a)   Darwin
    b)   Quest 4
    c)   Janu
    d)   Curiosity


    9).In Mars Which Gas has been detected?
    a)   Hydrogen
    b)   Buthane
    c)   Oxygen
    d)   Methane


    10).Which country has laid its claim on North Pole Recently?
    a)   Canada
    b)   Greenland
    c)   Denmark
    d)   Poland

    Answers:                                 
    1).d)    2). b)   3). c)   4). a)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). d)   10). c)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: