Current Affairs and GK questions Update-15th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-15th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of the Presidential Election in Romania?
    a)   Crin Antonescu
    b)   Robert Hook
    c)   Klaus Iohannis
    d)   Klaus Werner Iohannis


    2).Which air lines have provided a help line services at Delhi, Mumbai, Kolkata and Chennai?
    a)   Spice Jet
    b)   Indigo
    c)   Air India
    d)   Kingfisher


    3).Which of the two countries has signed a major free trade agreement?
    a)   China and Sri Lanka
    b)   China and USA
    c)   China and India
    d)   China and Australia


    4).Which of the following banks has inviting applications for setting up of small payment banks?
    a)   SBI
    b)   RBI
    c)   HSBC
    d)   IRDA


    5).India has signed a MoU with _____ for technical Cooperation in the Railway sector?
    a)   France
    b)   Spain
    c)   South Korea
    d)   Russia


    6).Who is General Viktor Nikolaevich Bondarev?
    a)   Russia’s Air Force Chief
    b)   Russia’s Army Chief
    c)   Russia’s Defense Minister
    d)   Russia’s Home Minister


    7).Puttamrajuvari Kandrika Village was famous meant for?
    a)   Sachin Tendulkar has adopted that village
    b)   DRDO made a facility
    c)   Chose for building a factory
    d)   None of these


    8).Farc, is a rebel group of?
    a)   Iran
    b)   Colombia
    c)   Nigeria
    d)   Mongolia


    9).EU has called for an urgent meeting due to the break out of bird flu in?
    a)   Italy
    b)   Netherlands
    c)   France
    d)   UK


    10).G-20 summit 2016 will be hosted by?
    a)   Nepal
    b)   India
    c)   China
    d)   Russia

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). a)   8). b)   9). b)   10). c)

    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests