Current Affairs and GK questions Update-16th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-16th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is Chakri?
    a)   Malayalam Singer
    b)   Urdu Writer
    c)   Hindi Writer
    d)   Telugu Music Director


    2).Vijay Diwas was observed on?
    a)   16th December
    b)   17th December
    c)   19th December
    d)   22nd December


    3).Rs. 1100 crores relief package for formers was announced by which state?
    a)   Karnataka
    b)   Gujarat
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Kerala


    4).e-Commerce business was started for Nadu Handloom Weavers Cooperative Society by?
    a)   Snap deal
    b)   Flipkart
    c)   Co-optex
    d)   Infi Beam


    5).Which of the following state has extended financial aid to the hailstorm hit farmers?
    a)   Maharashtra
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    6).Which of the below bank has launched the Bank Aap Ki Muththi Mein?
    a)   PNB
    b)   Bank of Baroda
    c)   Bank of India
    d)   HDFC


    7).Which is the four US cities that are in race to host 2014 Olympics?
    a)   Washington, Los Angles, California, Austin
    b)   California, Boston, Washington, Los Angles
    c)   New York, Austin, California, Boston
    d)   Los Angles, San Francisco, Boston and Washington


    8).Which tech device was most Googled in 2014?
    a)   Samsung S5
    b)   Google Glass
    c)   Moto G
    d)   Iphone 6


    9).RTGS stands for?
    a)   Rupee Time Grade Settlement
    b)   Ready Time Gross Scheme
    c)   Real Time Gross Settlement
    d)   None of these


    10).India has banned ISIS under which act?
    a)   Defense of India Act
    b)   Unlawful Activities (Prevention) Act
    c)   Inter State Terrorist Act
    d)   Protect India Act

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). a)   6). d)   7). d)   8). c)   9). c)   10). b)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:
    Current Affairs and GK Daily Updates-15th December 2014
    Current Affairs and GK Daily Updates-14th December 2014
    Current Affairs and GK Daily Updates-13thDecember 2014



    / 5. Reviews