Current Affairs and GK questions Update-16th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-16th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India was conducting a military exercise along with ______ in backdrop of counter terrorism environment?
    a)   China
    b)   Sri Lanka
    c)   Nepal
    d)   Russia


    2).Which City hosted India Rail Summit 2014?
    a)   Kolkata
    b)   Mumbai
    c)   New Delhi
    d)   Pune


    3).Which of the following church has allowed female bishops?
    a)   Switzerland
    b)   Sweden
    c)   Vatican City
    d)   England


    4).Mukhyamantri Khet Tirth Yojana has launched to promote?
    a)   Organic Farming
    b)   Dairy Products
    c)   Women Welfare
    d)   Child Welfare


    5).Which committee has recently submitted its report about environment law?
    a)   Mudgal Committee
    b)   R K Banerjee Committee
    c)   Chandrasekara Committee
    d)   TSR Subramaniam Committee


    6).Hand-in-Hand 2014 is a Military Exercise that was conducted between?
    a)   India and China
    b)   India and Nepal
    c)   India and Bangladesh
    d)   India and Russia


    7).Greater Noida recently hosted India______ technology summit?
    a)   Malaysia
    b)   USA
    c)   Russia
    d)   Dubai


    8).Which country has formed a large number of International students studying in US?
    a)   Singapore
    b)   Australia
    c)   China
    d)   Japan


    9).Name the Scheme that was launched to encourage the habit of small savings among the citizens?
    a)   DFT
    b)   Kisan Vikas Patra
    c)   Jan Dhan Yojna
    d)   Karma Dhanam


    10).With which of the following Bank IREDA has signed a MoU on clean energy investment?
    a)   US Exim Bank
    b)   DOJ
    c)   Bank of America
    d)   HSBC

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: