Current Affairs and GK questions Update-17th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Updates
    Current Affairs and GK questions Update-17th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Lok Sabha has passed the National Capital Territory of Delhi Laws (Special Provisions) Amendment Bill, 2014. This has extent its validity up to?
    a)   31st March 2017
    b)   1st January 2018
    c)   31st December 2017
    d)   1st April 2019


    2).Indian Government has decided to provide cash reward for the winners in sports person, which options is correct?
    a)   Rs. 50 lacs for Asian Games individual Gold medal winners
    b)   Rs. 50 lacs CWC individual Gold medal winners
    c)   Rs. 50 lacs for Olympics Individual Gold medal winners
    d)   None of these


    3).JSY is a scheme that launched by Indian Government here ‘S’ stands for?
    a)   Safety
    b)   Suraksha
    c)   Source
    d)   Suit


    4).Who is the author of the book “Surrender at Dacca”?
    a)   JFR Jacob
    b)   Jitendra Rana
    c)   Bhagat Singh
    d)   Ajayveer Joshi


    5).Among the given company which is an Asian Centric Brand Rating and Ranking Company?
    a)   FICCI
    b)   FCI
    c)   CWC
    d)   World Consulting and Research Corporation


    6).Name the new money transfer service that got approval from RBI recently?
    a)   Empays
    b)   Rupaid
    c)   We pay
    d)   Money Pay


    7).Recently World Health Organization (WHO) has issued interim guidance for the usage of?
    a)   Bedaquiline
    b)   Bedaquiline and Delamanid
    c)   Delamanid
    d)   None of these


    8).Who is the Chairman of the 14thFinance Commission?
    a)   Anita Kumari
    b)   Khyati Jain
    c)   Y.V Reddy
    d)   Saurabh Puri


    9).Who is the author of the book “Making One plus One Eleven- Some Innovative Experience With Tripura”?
    a)   Reang Debbarma
    b)   S.K Panda
    c)   Vikram Seth
    d)   Rupini Noatia


    10).Which of the banks has fined by RBI for having fake customer accounts?
    a)   ICICI and Bank of Baroda
    b)   ICICI and Axis
    c)   HDFC and Axis
    d)   Citi Bank and HSBC

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: