Current Affairs and GK questions Update-17th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-17th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What will be the India’s growth rate percent in 2015-16 as per OECD?
    a)   5.5%
    b)   5%
    c)   6.6%
    d)   6%


    2).World Toilet Day in observed on?
    a)   17th November
    b)   18th November
    c)   19th November
    d)   20th November


    3).Which of the following commission is related with 2002 Gujarat riot?
    a)   Varma Commission
    b)   Gupta Commission
    c)   Sehgal Commission
    d)   Nanavati Commission


    4).Which is the worst effected country by terrorism as per Global Terrorism Index?
    a)   Iraq
    b)   Syria
    c)   Afghanistan
    d)   Pakistan


    5).NTPC has decided to set up 70 model schools in?
    a)   Odisha
    b)   Bihar
    c)   Gujarat
    d)   Rajasthan


    6).Who was selected for the CK Nayudu Lifetime Achievement Award 2014?
    a)   VVS Laxman
    b)   SachinTendulkar
    c)   Rahul Dravid
    d)   Dilip Vengsarkar


    7).Who is Rampal?
    a)   India’s new Ambassador to china
    b)   A self Styled Godman
    c)   2014 Gyanpeeth award winner
    d)   None of these


    8).In Re-launched Kisan Vikas Patra, money will double in how many months?
    a)   70
    b)   90
    c)   100
    d)   120


    9).What is the name of the European Nuclear Research Organization?
    a)   Fern
    b)   Cern
    c)   NASO
    d)   EONR


    10).US senate has rejected the Keystone XL pipeline bill that intends to bring crude oil from ____ controversial tar sands?
    a)   Saudi Arabia
    b)   Iran
    c)   Peru
    d)   Canada

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). a)   5). a)   6). d)   7). b)   8). c)   9). b)   10). d)
    Online Mock Tests 2019: