Current Affairs and GK questions Update-18th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-18th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the state has just celebrated its 54th Liberation Day?
    a)   Goa
    b)   Nagaland
    c)   Sikkim
    d)   Himachal Pradesh


    2).Which state has planned to raise the student force which will play vital role in security in schools?
    a)   Bihar
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Delhi
    d)   Madhya Pradesh


    3).Which city hosted latest round of annual China-US high-level talks on trade?
    a)   Beijing
    b)   New york
    c)   Boston
    d)   Chicago


    4).Which Political Party was banned in South Korea for supporting North Korea?
    a)   United North Party
    b)   United King Party
    c)   Unified Progressive Party
    d)   United Republic Party


    5).Who is Chunibhai Vaidya?
    a)   A Veteran Gandhian
    b)   Bengali Writer
    c)   Singer
    d)   Hindi Writer


    6).According to Finance Ministry what is the expected India’s GDP growth in 2014-15?
    a)   5%
    b)   5.5%
    c)   6%
    d)   6.5%


    7).Around what _____ percent of the investors in stock markets come from top 15 Indian cities of the country?
    a)   65%
    b)   70%
    c)   85%
    d)   75%


    8).Which telecommunication network has suffered by cyber attack recently?
    a)   CCTV
    b)   Star Network
    c)   HBO
    d)   Sony Pictures


    9).What is the name of the Indian Coastal guard ship that recovered ISRO’s unmanned crew module?
    a)   INS Samudra Paheredar
    b)   INS Lakshya
    c)   INS Sukanya
    d)   INS Samrat


    10).Under Motor Vehicles Amendment Bill-2014, loan at a rate of ______% interest will be given to own an e-ricksaw?
    a)   5%
    b)   3.5%
    c)   4%
    d)   5%

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). a)   10). c)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: