Current Affairs and GK questions Update-18th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-18th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of the Indira Gandhi prize for peace disarmament 2014?
    a)   BHEL
    b)   Smriti Irani
    c)   ISRO
    d)   DRDO


    2).CK Nayudu Awards are given in?
    a)   Hockey
    b)   Tennis
    c)   Kabbadi
    d)   Cricket


    3).AS per UN report, which country has world’s largest youth population?
    a)   Russia
    b)   Pakistan
    c)   China
    d)   India


    4).Which of the state has launched first state bravery award?
    a)   Assam
    b)   Punjab
    c)   Jharkhand
    d)   Haryana


    5).PM Mr. Narendra Modi has returned home after three nations tour, including G-20, among these which were not the part of his visit?
    a)   Fiji
    b)   Australia
    c)   Myanmar
    d)   None of these


    6).Who is the winner of Sumitra Charat Ram Award 2014?
    a)   Yogesh Sharma
    b)   Biju Maharaj
    c)   Pandit Jasraj
    d)   Ramkumar Thiwari


    7).What will be the India’s Economy growth rate for 2014-15 as per Fitch Rating?
    a)   5.5%
    b)   6.6%
    c)   5.6%
    d)   6%


    8).Who is the author of the book Truth Always Prevails?
    a)   Sadruddin Hashwani
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Sushil Seth
    d)   Baghwan kumar


    9).Who won Polly Umrigar Award 2014?
    a)   MS Dhoni
    b)   Bhuvneshwar Kumar
    c)   Rahul Dravid
    d)   Rohit Sharma


    10).India has signed five pacts and agreed on early closure of Civil Nuclear Deal with?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   Russia
    d)   Australia

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). d)   4). a)   5). d)   6). c)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: