Current Affairs and GK questions Update-19th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update-19th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Wasp Network was related to which country?
    a)   America
    b)   Britain
    c)   Cuba
    d)   Russia


    2).”Super Earth” was discovered by NASA’s Kepler mission. What is its approx distance from Earth?
    a)   100 Light Years
    b)   180 Light Years
    c)   1800 Light Years
    d)   1000 Light Years


    3).Which is the highest revenue generating state for private insurance companies?
    a)   Rajasthan
    b)   Delhi
    c)   Assam
    d)   Uttar Pradesh


    4).e-will service was started by which of the bank mentioned below?
    a)   ICICI
    b)   Citi Bank
    c)   Axis
    d)   HDFC


    5).What would be the interest rate on PF for 2014-15?
    a)   8.75%
    b)   8%
    c)   7.7%
    d)   9.2%


    6).Which two teams have played in the finals of the first ISL?
    a)   Pune City and Delhi Dynamos
    b)   Delhi Dynamos and Kerala FC
    c)   Atletico De Kolkata and Kerala FC
    d)   None of these


    7).In GST, “S” stands for?
    a)   Services
    b)   Stamp
    c)   State
    d)   Stock


    8).Which bank’s proposal to raise Rs. 10000 crore has been cleared by the Foreign Investment Promotion Board?
    a)   Bank of India
    b)   ICICI
    c)   HDFC
    d)   Axis


    9).What is the name of the project that allows top bosses a real time clear view of intra and inters department file movements?
    a)   e-Prome
    b)   e-Instock
    c)   e-Track
    d)   e-Samiksha


    10).Zakiur Rehman Lakhvi was related to?
    a)   2008 Mumbai Attack
    b)   Sydney Attack
    c)   Indian Parliament Attack
    d)   Peshwar Attack

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    Posted By:IBPS Guide
    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: